Skizofréniás hatóság

 Az igazságügyi szakértő vélemény kifizetésének a módja az, hogy a hatóság díjmegállapító végzést (bíróság, közjegyző) vagy határozatot (rendőrség) hoz, amely 8 vagy 15 nap múlva lesz jogerős, a jogszabályoktól és a hatóság jókedvétől függően.

Ezt követően állítható ki a számla, aminek 30 nap a fizetési határideje.

Mire eljön a fizetési határidő - mivel a díj megállapítása eleve nehezen megy egyes helyeken - eltelt 60-90-120 nap, a befektetett munka, energia és pénz még nem térült meg.

Az utóbbi egy-két évben a rendőrség részéről elég nagy bizonyossággal az várható, hogy a számlát nem fogja kifizetni. Ekkor kimegy nekik 4-5 fizetési felszólítás, máris 120-150 napnál járunk.

Következzen hát a fizetési meghagyás, amit közjegyzőnél kell benyújtani, és pénzbe kerül, az összeg 3%-a, de minimum 8 ezer forint.

A közjegyző ezt kiküldi (3-4 nap), van a reagálásra 15 napjuk. Eddig összesen kerekíve 140-170 napja le van adva a munka.

Mostanában az a stratégia a rendőrségnél, hogy a 15. napon ellentmondást nyújtanak be, amitől az elájárás perré alakul, további 3% plusz ügyvédi munkadíj megfizetése árán, a per alsóhangon fél év, azaz kb 180 nap jó esetben, most tartunk 320-350 napnál, azaz kb. egy évnél.

Az igazi csoda az, hogy az ellentmondás indoka az, hogy "a tartozást nem ismerjük el".



Ezt nézzük csak meg közelebbről.

Azt a tartozást, amely a rendőrség által kiállított, jogerős okiraton alapul, amellyel elismerték nem csak a munka elvégzését, hanem a kifizetés jogosságát és indokoltságát is, nem ismerik el. A saját állításukat nem ismerik el.

Múlt hónapban ezen csavartak még egyet. 

Pár nappal azután, hogy a megyei rendőrkapitányság (igen, megyei, mert a vármegye szótól hányok) beküldte az ellentmondást, kijelentették, hogy a tartozást nem ismerik el, megkeresett a police.hu oldalon megtalálható rendőrségi újság, a Zsaru Magazin, hogy cikket írjanak arról, hogy az a munka, pontosan az, amellyel kapcsolatban a tartozást nem ismerik el, milyen szép munka volt, milyen jól sikerült.


Ez már olyan súlyos szervezeti skizofrénia, hogy ugyanaz a szevezet három dokumentumban, amelyből kettő hiteles okirat, egy meg a tulajdonukban levő sajtótermék olyan állításokat tesz, amelyből legalább egy szándékos hazugság.

Nem tudom, merre tart az ország, de ha a vezető pozícióban levő állami alkalmazottak büntetlenül, következmények nélkül belehazudhatnak a pofánkba, akkor minimum egy Niagara méretű erkölcsi zuhanás van folyamatban.

Kérdés, hogy mikor csobbanunk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kínai kioszt

Internetes zaklatás - konkrét példával